Ljubljana 3. oktobra 2013. Na tretjem, zelo dobro obiskanem, razvojnem dnevu gozdno-lesnega sektorja, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v okviru obsejemskih dejavnostih pohištvenega sejma Ambient Ljubljana, so se  poleg nekaterih pomembnejših R&R projektov, predstavili tudi trije razvojni centri slovenskega gospodarstva; RC 31 d.o.o., INTECH-LES d.o.o.  in RACE KOGO d.o.o.. Predstavili so rezultate svojega dosedanjega razvoja in načrte za prihodnost.

Uvodni nagovor je podala Sabina Koleša, direktorica direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na zaključni okrogli mizi na temo “Ali ima gozdno-lesni sektor svoje mesto v politikah, razvojnih in operativnih dokumentih kot podlage za možnost črpanja razvojnih in investicijskih sredstev v naslednji finančni perspektivi EU 2014-2020?”. Na okrogli mizi, ki jo je vodil prof.dr. Miha Humar, so sodelovali;

mag. Sabina Koleša, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
prof.dr. Hojka Kraigher, Gozdarski inštitut Slovenije
prof. dr. Marko Petrič, UL, BF, Oddelek za lesarstvo
mag. Mateja Mešl, Inštitut za papirništvo
dr. Peter Venturini, HELIOS d.d.

V strokovni, zanimivi, na trenutke konstruktivno polemični razpravi, so sodelujoči nanizali vrsto ovir pa tudi priložnosti za večje razvojno sodelovanje med podjetji in R&R institucijami. Dotaknili so se tudi strategije pametne specializacije in drugih strateških in programskih dokumentov. Vsekakor spada gozdno-lesni sektor in les kot material med prioritete države, za sam dostop do evropskih in domačih javnih sredstev za razvoj pa se moramo znati povezovati in razvijati kompetence za pripravo in izvedbo dobrih projektov.

Organizatorji dogodka so pripravili tudi zbornik preko 70 tekočih R&R projektov, k trenutno potekajo v gozdno-lesnem sektorju.

Več o dogodku na spletni strani MGRT.

 

Komentarji so onemogočeni.

               
ESRR
.
ESRR

Operacija “Pametno akustično pohištvo”: »Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«. Trajanje: 24 mesecev. Vrednost javnega sofinanciranja operacije 308.725 EUR.