Ljubljana 6. novembra 2013. V okviru dvodnevnega usposabljanja na transnacionalnem projektu ID:WOOD (www.idwood.eu) o inovativnosti in dizajnu kot orodju za dvig konkurenčnosti sektorja, ki je potekalo na Gozdarskem inštitutu Slovenije in katerega se udeležujejo vodilni iz sektorskih podpornih inštitucij srednje in jugovzhodne Evrope, se je predstavil tudi RC31 Razvojni center kreativne pohištvene industrije.

Poleg tega je bil podpisan memorandum o sodelovanju mreže gozdno-lesno-papirniškega sektorja. Namen memoranduma je formalizirati in okrepiti sicer že tako dobro medsebojno sodelovanje vseh ključnih podpornih akterjev v sektorju, da bi lahko čim bolje pomagali podjetjem pri krepitvi konkurenčnosti in s tem tudi k bolj smotrnemu izkoriščanju lesa kot naravnega obnovljivega vira surovine, ki ga ima Slovenija v izobilju a je trenutno preslabo izkoriščen. Memorandum je podpisalo 19 inštitucij;

1. GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije
2. GZS – Združenje za gozdarstvo
3. GZS – Združenje za papirno in celulozno industrijo
4. OPZS – Sekcija lesnih strok
5. KGZS – Sektor za gozdarstvo
6. UL BF, Oddelek za lesarstvo
7. UL BF, Oddelek za gozdarstvo
8. UM GF, Katedra za lesene konstrukcije
9. Fakulteta za arhitekturo
10. Gozdarski Inštitut Slovenije
11. Inštitut za celulozo in papir
12. Fakulteta za dizajn
13. Lesarski grozd
14. Zavod BIG
15. RC INTECH LES
16. RC 31
17. RC RACE KOGO
18. SGLTP
19. DIT lesarstva Ljubljana

Objava novica na STA: http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1944267

 

Komentarji so onemogočeni.

               
ESRR
.
ESRR

Operacija “Pametno akustično pohištvo”: »Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«. Trajanje: 24 mesecev. Vrednost javnega sofinanciranja operacije 308.725 EUR.